Snabb lån – ett farlig fenomen eller ett ekonomiskt verktyg?

Snabblån?

Nu för tiden så kan man ofta se olika artiklar och nyheter kring människor som har skuldsatt sig över öronen genom att teckna upp sig på dyra och snabba lån. Men det finns faktiskt en del legitima och logiska användningsområden för att ta snabb lån.

Ja, ett snabb lån kan vara ett användbart ekonomiskt verktyg om de används på ett ansvarsfullt och bra sätt. Att snabblåna behöver inte föra med sig stora ekonomiska prövningar utan kan istället användas för att få ens ekonomi på rätt kurs igen. Det är dock ingenting som kan användas på ett bra sätt i alla situationer. Att låna snabba pengar kan innebära en stor risk och det finns en hel del saker är bra att veta.

Vad är snabblån?

Ett snabb lån är ett lån som inte kräver någon säkerhet och som man oftast kan få utbetalt inom en väldigt kort tid efter att lånet har beviljats. Dessa lån är oftast på mycket mindre summor än vad exempelvis privatlån landar på och oftast så kan man låna 1000 med direkt utbetalning.

Summorna sträcker sig sedan från runt 1000 – 10 000 kronor. Dessa lån har i regel också en mycket högre ränta än vad andra mer traditionella lån har. Det är den här höga räntan som kan ställa till det om man inte räknar på det hela innan man tecknar upp sig på lånet.

Ett snabblån kan användas om man har svårt att få lån på andra ställen, exempelvis om man har ett dåligt kreditvärde. Detta kan i sin tur möjliggöra att man kan köpa en bil trots skuld hos kronofogden exempelvis.

Jämför snabb lån

Jämför snabb lån

Om du är intresserad av att låna snabba pengar så är det väldigt viktigt att du först och främst ser till att du har en plan för hur lånet ska betalas av.

Efter det så är det också väldigt fördelaktigt att jämföra lån för att hitta det som erbjuder den bästa räntan. I regel så har dessa snabblån en väldigt hög ränta, men genom att göra en jämförelse så kan man hitta någonting som är fördelaktigt för ens ekonomi. 

Enklare är en tjänst som samlar information om lån och räntor på en och samma plats för att du som konsument enkelt och smidigt ska kunna hitta ett lån som passar för just dig och din situation. Om du klickar på länken som följer så får ta del av information och erbjudanden från en lång rad olika långivare: https://enklare.se.

Är smslån ett snabb lån?

Är smslån ett snabb lån?

Ja, smslån är en form av snabb lån. Som namnet antyder så är detta lån som tas genom att man skickar ett sms och sedan får pengarna översatta på sitt konto. Detta är väldigt tillgängligt och det går att låna pengar fort.

När människor hamnar i stora skulder på grund av dessa typer av lån som gör det möjligt att låna med direkt utbetalning. På grund av hur lättillgängligt det är så är det väldigt lätt att man tecknar upp sig på fler lån än vad ens ekonomi tillåter. 

Sms lån är inte det enda sättet att ta ett snabb lån

Men det är inte bara via sms som man kan ta mikrolån med utbetalning dygnet runt. Idag så kan du också teckna upp dig på snabblån online. Dessa fungerar precis som smsvarianterna men kommer i regel med lite bättre villkor. Dessa snabblån med snabb utbetalning tas via hemsidor istället för över sms.

När kan ett snabb lån vara en god ide?

Det finns vissa situationer där man behöver ta ett snabblån med direkt utbetalning. Det kan handla om att man behöver en lite pengar tills nästa gång man får lön, och då kan ett smslån söndag som sedan betalas av tidigt under tidigt nästkommande vecka vara en lösning för att se till att man ska kunna sätta mat på bordet.

Smslån ger utbetalning direkt och kan ses som en sista nödlösning för att täcka upp ett hål i ekonomin. Snabb lån ska dock inte ses som ett hållbart sett att låna pengar över tid eftersom att räntan ofta stiger mer och mer ju längre man väntar med att betala av skulden. Att ha en plan är därför väldigt viktigt för att se till att man inte hamnar i ekonomiska besvär.

0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan också gilla