Utdelningsaktier – Så funkar det!

Bild på utdelningsaktier

Att äga en andel är som att köpa en del av företaget. Genom att investera i aktier kan du lägga dina pengar på legitima företag och gå med som partner. Som ett resultat av detta kommer du att kunna ta del av företagets framtida resultat.

Genom att köpa utdelningsaktier ansluter du dig till de som får del av företagets resultat i form av utdelning. Utdelningar betalas ut av en mängd olika företag, vissa betalar ut mer än andra. Även om det är trevligt att ha en stor inkomst vill man också att utbetalningen ska stiga år efter år, d.v.s. att den har en hyfsad utdelningstillväxt.

Hur letar du bäst efter utdelningsaktier?

Hur letar du bäst efter utdelningsaktier?

Lysa, Avanza och Nordnet, tre av de mest populära plattformarna för att hitta utdelningsaktierna, de har gedigen information på sina webbplatser. Att ha en tydlig uppfattning om vad du vill ha av dina investeringar kan hjälpa dig att begränsa ditt sökande efter aktier.

Letar du efter hög avkastning? Är det viktigt för dig att de företag du investerar i ökar sin vinst? Är det möjligt att kombinera de två?

När du har en tydlig bild av din investeringsplan kan du börja söka efter företag som passar dina kriterier. Kolla igenom menyn här på Utdelningsaktier.com eller någon av följande sidor och se om det är något som intresserar dig. När du har en tydlig plan på plats, börja med dina aktieinvesteringar!

Exakt vad innebär det att få utdelning?

Exakt vad innebär det att få utdelning?

När ett företag betalar ut utdelning till sina aktieägare delar det ut en del av vinsten. Utöver hur mycket företaget betalar ut i utdelning avgör dina aktieinnehav hur mycket du får i utdelning.

Eftersom varje aktie representerar en andel i företaget, ju fler aktier du äger, desto mer utdelning har du rätt till. Vanligtvis sätter företaget utdelningen per aktie under årsstämman.

Vilken påverkan har ränta på ränta effekten?

Snöbollseffekten, eller ränta på ränta, ger dig gratis pengar.
“Snöbollseffekten” är den viktigaste faktorn att tänka på när du sparar och investerar pengar i aktier och obligationer. En enkel definition av ränta på ränta är att du får tillbaka dina pengar. Det betyder att med tiden kommer avkastningen på din investering att bli större.

0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan också gilla
Läs mer

Vad är en nätmäklare?

En nätmäklare, eller onlinemäklare, är en mäklare som erbjuder handel med finansiella instrument via internet. Nätmäklarna ger investerare…